'Leren, gesprekken en verbinden'

Aandacht voor mens en werk

Wie ben ik?

Mijn loopbaan begon in het onderwijs, met name aan die jongeren voor wie makkelijk leren geen vanzelfsprekendheid was. Na een aantal jaren Personeel & Organisatie werk ik vanaf 1999 als trainer/consultant in met name de sector van de Sociale Werkvoorziening en organisaties die zich bezig houden met vraagstukken rondom Participatie.

Waar ik energie van krijg? Ik ontmoet in mijn werk heel veel mensen die met passie hun werk doen. Niet verwonderlijk aangezien het dan om werk gaat  dat een combinatie is van ‘samen een goed stuk werk maken’ én ‘aandacht voor groei van mensen’. Fascinerend om deze twee ogenschijnlijke tegenpolen met elkaar te verbinden. Ik geloof hier heilig in.

Mijn werkwijze: ‘ont-doen’ en ‘ont-wikkelen’.

Ik spreek mensen aan op hun kracht en daag hen uit om het beste uit zichzelf te halen. Authenticiteit, transparantie, eigen(zinnig)heid en ruimte voor bezinning zijn mijn belangrijkste waarden.

Ik creëer een prettige omgeving waarin zich vrij en veilig voelen te leren. Hoe ik dat doe?

·        Het meest belangrijke: een vertrouwde en gelijkwaardige relatie aangaan met de deelnemer en zijn/ haar               organisatie.

·        Op een respectvolle manier confronteer ik anderen met wat ik zie.

·        Mijn ‘informeel’ taalgebruik sluit aan bij de leef- en werkwereld van mensen: geen ingewikkelde taal.

·        Ik stel vragen, waar mensen niet vaak bij stilstaan en die aanmoedigen tot reflectie.

  • Ik zoek met mensen en organisaties naar mogelijkheden om blokkades te doorbreken, door ‘ont-wikkeling’ en ‘ont-doen’